Céklalé rendelése

Méregtelenítés léböjttel és annak helyes alkalmazása

(5/1)

Szervezetünket egy-egy méregtelenítő kúrával tehermentesíthetjük, immunrendszerünket megerősíthetjük. A legjobb időszakok a méregtelenítésre a tavasz és az ősz, ilyenkor az évszakok változása az emberi szervezetet is változásra késztetni, a méregtelenítő kúrák pedig éppen abban segítenek, hogy könnyen hozzászokjuk a változáshoz.

Ceklasalata

Léböjt

Méregteleníteni több módon is lehet, az egyik igen hatékony megoldás a léböjt kúra, aminek részévé lehet tenni a céklát.

Fontos tudni, hogy a léböjtöt nem szabad egyik napról a másikra sem elkezdeni, sem befejezni. A léböjtöt előzze meg néhány napos vagy akár egy egész hetes “felkészülés”. Első nap egy köztes étkezést váltsunk ki zöldség vagy gyümölcsturmixxal, a második nap két köztes étkezés álljon turmixból, a harmadik napon pedig már az egyik főétkezés is állhat folyékony táplálékból. Ugyanígy fontos a léböjt fokozatos elhagyása, a léböjt befejezésekor az egyik köztes étkezés alkalmával fogyasszunk szilárd táplálékot, második nap pedig két köztes étkezés álljon szilárd táplálékból, stb.

Emésztésünk alapvetően a szilárd táplálék befogadására alkalmas, így semmilyen léböjt kúrát nem javasolt 3 hétnél tovább tartani.

Ötnapos léböjt kúra

A léböjt egyik gyengédebb verziója a Steinberger 5 napos léböjt kúrája, ami sokkal könnyebben elvégezhető, mint a többhetes léböjt kúrák, nemcsak az időtartama miatt, hanem a kúra alatt fogyasztható gyümölcs- és zöldséglevek minősége miatt is.

Az ötnapos kúra része a búzafűlé, a zöldséglé, az ananászlé, a céklalé és a sárgarépalé. Mindegyik nap más levet kell fogyasztanunk, a megadott sorrendben. Naponta 5 étkezést kell beiktatni, mindegyik étkezés alkalmával 1,5dl-t kell elfogyasztani az adott léből, reggelire és ebédre két darab rozskenyeret ehetünk, vacsorára és a köztes étkezésekre pedig egyet. A kúra alatt minimum 2,5l tiszta vizet igyunk meg naponta!

A kúra végeztével fokozatosan visszavezethetjük a szilárd ételeket, azonban bizonyos ételeket és alapanyagokat érdemes kerülni annak érdekében, hogy egészségünket megőrizzük. Ilyen például a finomított cukor, a fehérliszt és az ezekből készült pékáruk, valamint a feldolgozott ételek, például a párizsi, a szalámi, a virsli vagy a mélyfagyasztott, előre panírozott húsok. Helyettük fogyasszunk teljes kiőrlésű gabonákból készült kenyeret, sok nyers zöldséget és gyümölcsöt, tejet, tejtermékeket és húsokat kis mennyiségben vegyünk magunkhoz.

Vélemények (1)

Szatmári Erzsébet

2020. Jul 04.
Ami tetszik:Az ár megfizethető;Nagyon egeszseges és változatos csomag össze állítás
Ami nem tetszik:

Az italok finomak rosszabbra szamitottam. Ma a 3ik napnál járok az édesség utáni vágyam csökkent jobb a kozerzetem és jol tudok aludni mindenkinek ajánlani tudom én biztos fél év mulva ismét elvégzem ezt a kúrát. Ja es 2kgminusz