Mi mindenre jó a cékla?

Érdemes tudni, hogy bár a cékla növénynek többnyire a gyökerét fogyasztjuk, levelei is ehetőek és igen ízletesek. Gyógyhatása leginkább a benne található antioxidánsoknak köszönhető, melyek védik sejtjeinket a szabad gyökök káros hatásaitól. A cékla hatóanyagai jó hatással vannak a vérképzésre, sav-bázis egyensúlyunkat karban tartják, valamint a máj anyagcsere-folyamatait szabályozzák.

Ceklale

A céklalé rendszeres fogyasztásával a következő módokon járulhat hozzá egészségünk megőrzéséhez:

Csökkentheti a vérnyomást

A céklában lévő nitrátokat szervezetünk nitrogén-monoxiddá alakítja, ami jótékonyan hat a vérnyomásra. A nitrogén-monoxid ellazítja és tágítja ez ereket, ezáltal a javul a vérkeringés, a vérnyomás pedig csökken. 

Javítja az állóképességet

A jó állóképesség nemcsak sportolás esetén fontos, hanem a hétköznapokban is. A fent említett nitrogén-monoxid az erek tágítása révén javítja a szövetek oxigénellátását, ezért sportolók előszeretettel fogyasztanak céklát vagy céklalevet. Érdemes tudni, hogy a cékla elfogyasztása után 2-3 órával nő a vér nitrogén-monoxid-szintje, így edzés előtt legalább két órával javasolt céklát ennünk.

Májtisztítás

Májunk szerves része szervezetünk tisztításának, legfőképpen vérünk tisztításáért felel. A cékla rendszeres fogyasztásával májunkat képesek vagyunk tehermentesíteni, valamint tisztítani. Általános méregtelenítés keretében beépíthetjük étrendünkbe a bordó zöldséget, de akár kifejezett májtisztítást is végezhetünk egy-egy céklakúrával.

Ellenjavallatok

A cékla rendszeres fogyasztása nem javasolt veseköves betegeknek, különösen azoknak nem, akiknek a kalcium-oxalát köve van. A cékla oxálsavban gazdag, így hozzájárulhat az arra hajlamosaknál hozzájárulhat vesekőképződéshez vagy már meglévő kövek méretét növelheti.

Céklalé termékek

5 Napos Fitness Program(Dr. Steinberger)

5 Napos Fitness Program (Dr. Steinberger)

5 napos méregtelenítő ivókúra a Dr. Steinbergertől - zöldség- és gyümölcslevekkel.

Ár: 8990 Ft
Megnézem
Értékelések (1)