Céklalé termékek rendeléseCéklalé

Méregtelenítés léböjttel és annak helyes alkalmazása

(0/0)

Szervezetünket egy-egy méregtelenítő kúrával tehermentesíthetjük, immunrendszerünket megerősíthetjük. A legjobb időszakok a méregtelenítésre a tavasz és az ősz, ilyenkor az évszakok változása az emberi szervezetet is változásra késztetni, a méregtelenítő kúrák pedig éppen abban segítenek, hogy könnyen hozzászokjuk a változáshoz.

Ceklasalata

Léböjt

Méregteleníteni több módon is lehet, az egyik igen hatékony megoldás a léböjt kúra, aminek részévé lehet tenni a céklát.

Fontos tudni, hogy a léböjtöt nem szabad egyik napról a másikra sem elkezdeni, sem befejezni. A léböjtöt előzze meg néhány napos vagy akár egy egész hetes “felkészülés”. Első nap egy köztes étkezést váltsunk ki zöldség vagy gyümölcsturmixxal, a második nap két köztes étkezés álljon turmixból, a harmadik napon pedig már az egyik főétkezés is állhat folyékony táplálékból. Ugyanígy fontos a léböjt fokozatos elhagyása, a léböjt befejezésekor az egyik köztes étkezés alkalmával fogyasszunk szilárd táplálékot, második nap pedig két köztes étkezés álljon szilárd táplálékból, stb.

Emésztésünk alapvetően a szilárd táplálék befogadására alkalmas, így semmilyen léböjt kúrát nem javasolt 3 hétnél tovább tartani.

Ötnapos léböjt kúra

A léböjt egyik gyengédebb verziója a Steinberger 5 napos léböjt kúrája, ami sokkal könnyebben elvégezhető, mint a többhetes léböjt kúrák, nemcsak az időtartama miatt, hanem a kúra alatt fogyasztható gyümölcs- és zöldséglevek minősége miatt is.

Az ötnapos kúra része a búzafűlé, a zöldséglé, az ananászlé, a céklalé és a sárgarépalé. Mindegyik nap más levet kell fogyasztanunk, a megadott sorrendben. Naponta 5 étkezést kell beiktatni, mindegyik étkezés alkalmával 1,5dl-t kell elfogyasztani az adott léből, reggelire és ebédre két darab rozskenyeret ehetünk, vacsorára és a köztes étkezésekre pedig egyet. A kúra alatt minimum 2,5l tiszta vizet igyunk meg naponta!

A kúra végeztével fokozatosan visszavezethetjük a szilárd ételeket, azonban bizonyos ételeket és alapanyagokat érdemes kerülni annak érdekében, hogy egészségünket megőrizzük. Ilyen például a finomított cukor, a fehérliszt és az ezekből készült pékáruk, valamint a feldolgozott ételek, például a párizsi, a szalámi, a virsli vagy a mélyfagyasztott, előre panírozott húsok. Helyettük fogyasszunk teljes kiőrlésű gabonákból készült kenyeret, sok nyers zöldséget és gyümölcsöt, tejet, tejtermékeket és húsokat kis mennyiségben vegyünk magunkhoz.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).